självklart Emma!
Här kommer receptet på Saffransmums:
Till 40 bitar:
300 g smör/margarin
4 ägg
5 dl strösocker
9½ dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1 paket saffran, 0,5 g
3 dl mjölk
Glasyr:
65 g smör
½ dl varmt vatten
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1½ dl kokosflingor.
Sätt ungen på 175 grader. Snält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Lös saffranet i mjölken och blanda ner. Ner med smöret. Vispa till en släp smet. Häll upp i en smörad/bröad långpanna. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt den svalna.
Glasyr: Smält smöret och rör i vattnet. Låt svalna lite och rör sedan i florsocker och vaniljsocker. Vispa tills det blandas till en glasyr. Häll den över kakan och bred ut den jämt. Strö på kokos.
Till 40 bitar:
300 g smör/margarin
4 ägg
5 dl strösocker
9½ dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1 paket saffran, 0,5 g
3 dl mjölk
Glasyr:
65 g smör
½ dl varmt vatten
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1½ dl kokosflingor.
Sätt ungen på 175 grader. Snält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Lös saffranet i mjölken och blanda ner. Ner med smöret. Vispa till en släp smet. Häll upp i en smörad/bröad långpanna. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt den svalna.
Glasyr: Smält smöret och rör i vattnet. Låt svalna lite och rör sedan i florsocker och vaniljsocker. Vispa tills det blandas till en glasyr. Häll den över kakan och bred ut den jämt. Strö på kokos.
Kommentarer
Postat av: Emma
Tack =)
Trackback