Umeå

Jahapp då var man hemma i Umeå igen :) har haft skitkul i pite! Dock blev det ingen tripp till mina favoritställen Hemlunda och Gläntan, det har ju varit sjukt dåligt väder..
Ikeatrippen var ju iaf KUNG. Vi skulle ju bara till Haparanda och Finland, men de hela slutade med en spontantripp till Svanstein + mammas barndomshem i Rantajärvi. Där hälsade vi på i mormors gamla hus där min morbror bor nowdays :) vi satt och pratade en stund och sen for jag och jocke och fiskade. vi fiskade i 2 timmar!! fick ingen fisk dock men en kilosöring retade oss hela tiden... när klockan närmade sig 21.30 så var det dags att fara hemåt. vi hade ju trots allt 25 mil att köra!

Idag har jag bara tagit de lungt med lite shopping. Det blev en klänning, t-shirt och en datamus...

jaja nu ska jag sitta i solen en stund. får passa på nu när den ändå tittar fram :)
förresten! nu har jag laddat upp bilder på www.gulan.pixbox.se Check it out!

hejs


Kukkolaforsen






Svansteins kyrka där jag döptes + kyrkogård


Rantajärvi


Mormors gamla hus




Jocke gör det han älskar mest av allt :)


Ikea

nu bär det av till Haparanda för att gå på Ikea och alko i finland för att köpa lite alkohol :) dock har spritskatten ökat i finland så man får se om de är nå billigare där nu. men annars så äre kul att fara dit för sakens skull, köpa lite GIN på burk till exempel. finns ju inte i sverige.

jaja nu ska jag göra mig klar så man kommer iväg nångång.

saknar min sigge!

hejs

ännu en PDOL helg avklarad!

Jahapp, vad ska man säga om gårdagen?
Jag och Jocke var spiknykter, körde bil in till stan. Såg Euskefeurat kl 20.00 sen åt vi tacotallrik. Efter detta så orkade vi inte vara kvar på området för det regnade ju så jävulskt så vi gick ut. Istället drog vi en sväng runt i pite. en liten sightseeing ;) visade han lite olika ställen som karlbergsteatern, strömlida osv. däremot när vi kom upp för strömlidabacken tyckte jag att något saknades, men kunde inte riktigt komma på vad. sen kommer jag ju på! vars fan är huset som stått här uppe? :) hehe. har för mig att jag hört nån historia om stället, men jag kommer inte riktigt på vad de var. menmen..sen när klockan närmade sig 00.30 så for vi tillbaka till pdolområdet. vi ville ju inte missa hardcore superstar som började spela klockan 01.00. det jag kan säga är att det var SÅ värt det att sitta i regnet och se på detta band live! jävlar vad dom röjde på scen. bättre live än på skiva kan jag säga eftersom dom fört in lite dödsmetall i deras låtar. hur jävla bra som helst! 5 plus av 5 möjliga, helt klart!

sen var man hemma klockan 02.30.

idag har man sovit till kl 12 ungefär, sen har jag lekt med sanna och thea typ hela dagen! så nu känner jag mig helt slut. vädret påverkar nog en del också. vars fan är sommaren? det regnar ju jämt... uää

jaja nu ska jag äta.
hejs


sjöslag

gårdagen var rolig. det jag minns av den iaf :) hahaha.
jag och lena hade inte druckit tequela på typ 5 år så vi tyckte det var dags för en shot. direkt när vi kom till området gick vi in på gamla goda pentan och köpte. lena bjöd på första shoten och jag på andra. sen efter det minns jag inte så mkt mer! fyfan. men det är precis så jag minns en gammal hederlig tequela. det lär nog dröja några år till innan man dricker en sån igen. uäääähh...
blev ingen Hammerfall konsert heller igår...men däremot så träffade jag Melissa på Kittelfjäll. har  inte sett denna människa på år och dar känns det som..

ikväll blir det lungt, jag ska vara nykter. på schemat står Euskefeurat kl 20.00 och sen nångång vid midnatt ska vi se Hardcore superstar. sen mellan dessa två ska jag käka massa mat, gå runt och träffa folk, kanske spela något. jag vill ju vinna en stor chokladkaka. har faktiskt gjort det ett år under pdol. yeah.

jaja nu ska jag återgå till barnprogram+godis+dricka med Sanna. sen bär det av till stan.

hejs

friday

sitter fortfarande hemma hos mam and dad. ska strax iväg till joel och hänga med han och lena.
ikväll blir det Hammerfall! sen äre bara tråkiga artister. visst är hammerfall töntiga också men de kan vara kul att se dom igen. dom har ju faktiskt nån bra låt belive it or not! ;)

jocke sitter nere i köket och dricker öl för tillfället med resten.
själv håller jag på att piffa det sista!

jaja nu ska jag inte sitta här vid datorn

hejs

torsdagen avklarad

sitter i pite just nu och har just käkat frukost :)
pdol har ju börjat och igår vart det utgång. först var det inte tänkt att det skulle bli party utan vi hade bara tänkt vara lugna, men icket. drog ju till joel som vanligt denna helg och där var det ferre. lena och jossan med fler var där också så det var skitkul att träffa dom :) när klockan närmade sig 23.00 drog vi till stan och såg på DLK. jäkla coolt att dom håller på fortfarande. nostalgi! blev dock besviken att dom inte spelade skattefria dunken, men egon och hockeyfrilla spelade dom så man fick vara nöjd. sen drog jag och jocke hem, gående efter pites gator med en kopp nudlar+kyckling att äta. underbart! var väl hemma kl 01.30.
 
träffade tuss, carro och micke igår också :) for ju förbi en sväng där INNAN vi drog till joel. annars brukar jag först fara till lena, sen till joel och sen till tuss. men eftersom tuss dissar pdol detta år så fick vi ändra lite på traditionerna :)
vi diskuterade lite tatueringar. jag ska ju göra en tatoo på underarmen så jag behövde lite tips.

jaja nu ska jag och jocke slöa framför en film.

LÖNING IDAG!! JAG ÄR RIK!!!

/emma

nu stänger vi av

känslorna.
sigge blev just hämtad av egon. nu dröjer det ett tag  innan jag får se honom igen :/
min lillgris...
jaja...nu ska jag tänka på andra saker.
som att vi ska dra till pite idag!! tjoho

hejs

sorry people

blev inget pite för mig idag. blir imorrn istället! hörde rykten om att de berömda regnet hade dragit sig dit så jag passade på att stanna här i umeå en dag till :) hemmakär som man är! umeå känns faktiskt mer hemma än pite tyvär. ¨
hmm dagen har varit lugn. vaknade, drog världens längsta promenad med sigge och jocke förbi forsen i baggböle. skönt. efter det drog vi en sväng på d&d och jag shoppade ett par leggings från numph och ett annat par från vila. så nu jäklarns har jag tights och leggings så det räcker och blir över. köpte ju 4 par sist i övik också, hehe. sen drog vi på godishuset och samtidigt som jag var där skulle jocke in på djuraffärn för att köpa en pumpgrej till akvariet, men istället så köpte han fiskar! gaaah! vi som skulle vänta ett tag tills efter allt farande och flängande i sommar men det blev idag istället :) riktigt kul faktiskt! vi köpte faktiskt några guppys, haha. men de är bara som test för att se om dom överlever. så nu äre fullt liv i vårat fina akvarium :)

jaja nu blire promenix me barni.

hejs

pite

imorrn bär det av to my hometown :) ska bli kul att träffa alla. dock är jag inte helpeppad på pdol. känns som man börjat bli less. däremot så har vi ju helhelgsbiljetter så det är lika bra att fara...
måste lämna ifrån mig sigge imorrn också...blä. *^ÅPI(YTS(#¤%&/()=

idag har jag inte gjort nånting. har ingen lust till nått heller. har bara legat och sett världens bästa serie: brothers & sisters. tydligen har det varit bra väder i pite idag, men här i umeå regnar det som vanligt.

jaja suck...

hejs


och förresten, som svar på din :) (smiley) så kan jag bara säga: kul du tar folks känslor på allvar.

ingen bra start på semestern...

först dog Sonja för några veckor sen...
och idag fick jag veta att Svea gått bort...

jag är utan ord...

..............................................

Parkfest i Nordmaling

I helgen var det parkfest i Nordmaling. Efter att jocke spelat inlineshockey i Vännäs så drog vi iväg. först åt vi middag i lögdeå sen bar det iväg till peter. där var vi en stund och sen drog vi till nå parkbänkar och satt där en stund. sen kom polisen så då drog vi till ida. sen blev det utgång, i ett öltält som nån snubbe riggat upp med liveband och allt. haha. kul var det iaf! Här kommer lite bilder: ska ladda upp fler på pixbox sen då jag ids.









jag är så jävla dum

att beblanda mig med en som du är fan de dummaste jag gjort.
vad äre dom säger. lura mig en gång då äre ditt fel, lura mig 2 gånger äre mitt fel...eller nått sånt.
satans...

det är inte konstigt att man har svårt att lita på folk.

hemma igen

Nu är jag hemma igen..har varit i Lögdeå sen i tisdags. i onsdags kom min syrra petra, mange, sanna och thea förbi där och stannade till en natt i deras husvagn :) kul att dom fick träffa några i jockes härliga familj! det var riktigt roligt!
annars har jag och jocke mestadels tagit det lungt. for en sväng till övik och shoppade litegrann, kollade på en stuga i fällfors, vi har fiskat och umgåtts med kalle och yvonne med mera :) så nu känner jag mig riktigt utvilad! bra start på semestern! imorrn kanske vi far tillbaka dit. det är ju parkfest i nordmaling i helgen så det blir nog lite party med alla där! vi drog en sväng på marknaden idag och jag köpte i vanlig ordning lite sockar, tunnbröd, polkagrisar och vitlökskorv, hehe. till middag idag åt vi tunnbrödet vi köpt med sallad, lövbiff och beasås ihoprullat. hur gott som helst! ska käka många sånna nästa vecka då det är pdol :) sticker till pite på måndag eller tisdag.

ikväll äre lungt. jocke är och spelar biljard med lite folk som ska vara med i inlinescupen imorrn i vännäs...
själv ska jag bara mysa och se på film, umgås med sigge..



såhär jäkla sexig var jag när vi skulle fiska, märks det att jag gillar blått?
blå bil, blå kläder

min söta hund

påväg söderut

mys på altan

sigge och korven

årets första hjortron

forsen i fällfors



bilder från gårdagen










its magic

Sigge han är fan rolig...Jocke har köpt en ny leksakskorv till honom för de andra två har slutat pipa..
Så jag och jocke gjorde ett litet test. vi kastade korven och en godisrulle samtidigt...sigge gick direkt till korven. haha vilken jäkla succe det har blivit med denna leksak.. :) jaja..skriver så mycket om denna hund men jag älskar denna lilla varelse. håller på att läsa en bok nu också om hundens språk. i förordet står det så fint:

Det tysta språket

Din
intensiva blick väcker mig.
Du står där, en meter från sängen och betraktar mig med ögon som blänker i det svaga nattljuset.
Jag vill inte vakna ännu och sluter mina ögon för att låtsas att jag sover. Du säger ingenting, står bara där, stilla, orörlig. Du har en alldeles tydlig önskan, du vill att jag ska släppa ut dig i natten. Jag vet inte varför, men ditt budskap går ändå fram. Genom mina slutna ögonlock, över artgränser och språkliga begränsningar går det kristallklara budskapet. Det som inga forskare ännu kunnat förklara. Kommunikation från en varelses innersta djup till en annan. Dina ögon talar till mig "Vakna! Jag behöver din hjälp nu."
Det är vad du säger, där du står i natten och betraktar mig. Med din bestämda blick lyckas du väcka mig, endast genom att se på mig. Och utan att tveka går jag upp och släpper ut dig i natten. För det är vad kommunikation är, ett budskap från en till någon annan.
Då du kommer in är du lättad och glad. Vi kryper ner igen, jag i sängen och du under som du brukar. Ögonblicket av kommunikation är borta men känslan finns kvar. Känslan av samspråk, av samhörighet. Och tacksamhet. Tacksamhet för att en varelse som du försöker bli förstådd av en som jag. Och att du lyckas...

Irritationsmoment

vafan. idag har jag köpt ett par nya skor...men en grej jag stör mig på i många affärer är att de klistrar fast prislappen på själva sulan av skon. sen när man ska dra bort den så sitter klister kvar som inte går att få bort! Jävla skit!
samma äre på Ikea och deras jävla grytor... klistrar på själva grytan som sen har klister på sidan och ser förjävlig ut!
jaja..var bara tvungen att skriva av mig detta...

idag har jag jobbat en korttur på förmiddagen...sen när Jocke kom hem från Vännäs for vi på en liten shoppingtur. vi köpte grejer till akvariet så nu är det iordningställt. nu fattas bara fiskar :) men jäklar vad snyggt det blev!! sen efter detta grillade vi kotlettfile + majskolv! Mmm vad underbart gott!!
sen nu ikväll drog vi till Bussjö där Sigge fick springa av sig lite i skogen, vi hittade även en sjö där sötjäveln i vanlig ordning ville bada lite :) jag och jocke kastade ut pinnar i vattnet och när sigge inte ville gå ut för långt för att hämta dom så skällde han som en tok. självklart ekade hans skall och då skällde han ännu mer :) fan vad jag skrattade. filmade och tog kort där också som jag lägger upp sen. ids inte det nu :)
nu ska jag och Jocke se lite film och mysa..

jobbar 13.00 - 21.00 imorrn.
sen 07.00 - 16.00 på tisdag, sen har jag SEMESTEEEEEEEER!!!! yeeeehaaa

blir nog att dra till Lögdeå på tisdag och fira lite...
kanske petra, mange, sanna och thea kommer förbi också och sover en natt i deras husvagn på gården..
hoppas...

jaja som sagt...nu blire film..

hejs

nedräkning

idag: 10.30 - 19.30
lördag: 07.00 - 16.00
söndag: 07.30 - 12.45
måndag: 13.00 - 21.00
tisdag: 07.00 - 16.00
sen: SEMESTER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

fyfan va jag längtar...
får se om det blir något stugköp, då blir det ju att hänga där i sommar isf :)
annars blir det stockholm, norge, pite, tornedalen...

måste bara säga att jag har nog världens bästa lilla hund! han är fan speciell med sina små egenheter :) som när han måste fara med huvvet fram och tillbaka innan han ska pinka, han springer iväg så fort man tar fram kopplet, ord som ost, ut, mat, godis, boll...är hans favoriter :) SÖTNÖT! min lillbäbis...


förresten!

jag kom på att tänka på 3 saker:

- Jag och Jocke har inofficiellt varit tillsammans i 2 år. Officiellt 2 år den 1 augusti!
- Jag har haft körkortet i över 5 år (16 juni), någon som behöver övningsköra? ;)
- Jag har sett serien Våra bästa år i prick 10 år. Började se detta en sommar i juli... yeah...

long time

jahapp...äntligen har man en ledig dag som är blåsig och trist. då kan man sitta vid datorn och blogga lite :)
vad har hänt sen sist då?
ja i helgen så var jag i Lögdeå och var på två "kalas". på lördagen firade vi Jockes pappa som fyllde 59 och på söndagen firade vi Jockes systerdotter Lina som fyllde 18. riktigt trevligt var det och de bjöds på god mat :)
Sigge var ju självklart med och blev festens mittpunkt. han kan verkligen dra åt sig uppmärksamheten just like his mami ;) "Korven" som Sigge fick i present blev en riktig HIT. tog en massa bilder på  det!
hmm...jag provade även att fiska lite då vi drog en sväng till Rundvik. jag har inte sommarfiskat på säkert 15 år..så det var riktigt kul :) dock drog jag bara upp sjögräs och träffade en ö när jag kastade...men whatever :)

i måndags kom egge förbi och hängde hos oss en stund. vi beställde mat från Shanghai, snackade, spelade Lips med mera. det var också riktigt trevligt! ännu trevligare var att jag spöade honom i sång. moahaa...

annars händer väl inte så mkt...har jobbat som en tok och har 5 arbetspass kvar innan jag får semester! känns grymt skönt.. ikväll blir det att fara med partypinglorna på Bishops och käka och ta ett glas rött och fira att det snart är semester. det ska bli trevligt!

igår träffade jag en gammal kompis Bjön på ICA hedlunda. var säkert 1 år sen jag såg honom sist! han kläcker ut sig: "guuuuud Emma vad du har blivit smal"...Och detta kan jag säga...det gjorde min dag :) haha I LOVE GAY PEOPLE!

jaja nu ska jag slöa lite och njuta av min lediga dag.

hejs...


Jag och korven


Sigge och den berömda korven


Mat på Jockes föräldrars altan


Jocke och Nicke i deras favoritmiljö


Jag fishing. (Egon älskade den beiga fleecejackan jag hade på mig)


Jockes systers stuga


Sigge och korven igen


Sigge älskar att bada


Moi med snusläpp


Egon äter på Sigges ben...

bilder on the family med nykameran :)


Vi börjar med världens snyggaste pojkvän!....


.....sen på världens underbaraste lilla vovve!...


...och tillsist på en allvarlig Emma :)



FAN VAD JAG ÄR NÖJD MED DENNA KAMERA! NIKON ÄR KUNG!

stuga nr 2

är det dags att titta på :) ikväll eller imorrn på morgonen. den ligger 13 mil från umeå, bara e4 dit så de är lämplig väg!

äntligen är det helg för min del! är ledig fre, lör, sön...
helgen ska jag tillbringa i Lögdeå. 2 kalas väntar! yeah...

Systemkamera

ja nu jävar har jag sprättat pengar kan jag säga :) har köpt mig min efterlängtade systemkamera nu!
yeeeeeeeeeehaaaaaaaaaaaaaaaaaa

de landade på en Nikon D5000 med 18-105 VR kit + väska + pro 1 Digital uv filter...
ska tydligen vara en riktigt jävla bra kamera!
men det återstår att se. batterierna är på laddning så under tiden ska jag läsa lite manualer! lär behövas!
jag har det jag gör ikväll :)....mist sagt!






party party!

RSS 2.0