En artikel från VK


Bild från VK (Här går jag alltså jämt med Sigge)


Kvinna rastade hunden - blev misshandlad

En kvinna i 30-årsåldern blev sent på söndagskvällen överfallen och misshandlad av okänd man i Umeå. Mannen slog henne flera gånger i ansiktet och försökte även strypa henne.


Kvinnan var vid 23-tiden på söndagskvällen ute och rastade sin hund på Östra Brinkvägen i Umeå när hon mötte en stor man med en hund.
- Han var ganska lång, helt svartklädd och hade en snusnäsduk för ansiktet, säger kvinnans sambo.
Kvinnan har beskrivit mannens hund som stor, muskulös och helt kritvit med kuperade öron.
När de möttes efter Brinkvägen sa mannen något till sin hund, som kvinnan uppfattade som ett kommando, och den attackerade då kvinnans hund.
- Hon lyckades slita bort sin hund och sprang bort från mannen, säger kvinnans sambo.
Chockad fortsatte hon sin kvällspromenad. Kvinnan mötte lite senare en annan kvinna som också var ute med sin hund. Hon berättar för henne om det inträffade och varnar henne för mannen och hans hund.
När kvinnan efter cirka tio minuter vänder tillbaka för att gå hem hoppar mannen, som gömt sig bakom en carport, ut framför kvinnan. På nytt skickar han sin hund mot hennes hund och samtidigt slår han kvinnan i ansiktet med en sådan kraft att hon faller och slår huvudet i marken.
- När hon ligger ner sätter han sig över henne och trycker sin underarm mot hennes hals och försöker kväva henne, säger kvinnans sambo.
Efter en stund tar mannen bort sin arm från kvinnans hals men börjar i stället slå kvinnan i ansiktet med sina knytnävar. Tack vare att kvinnan hade lindat kopplet runt sin arm lyckades kvinnans hund dra bort henne från mannen. Efter att ha släpats en bit efter hunden kom hon upp på fötter och sprang resten av vägen hem. Väl hemma larmade hon sin sambo och polisen. Polisen var snabbt på plats med ett flertal patruller och sökte i området utan att finna mannen.
Kvinnan åkte upp på Norrlands Universitetssjukhus och kunde lämna det först vid sex-tiden på måndagsmorgonen med svullnader i ansiktet och en hjärnskakning.
Polisen har inlett en förundersökning om överfallet.

2008-12-08

http://www.vk.se/Article.jsp?article=236834

Kommentarer
Postat av: Malin

Köp ett överfallslarm att ha med dig då du går ut sent!

2008-12-08 @ 22:51:26
URL: http://maaajos.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0