Väduren

Väduren

Nyckelegenskaper: Väduren är en kraftfull, en käpe eller pionjär, och kan vara intresserad av eld eller metall.

----------------------------------- 

Väduren

21 mars- 20 april

Planet- Mars

Symbol- en bagge

Element- eld

-------------------------

 Temperament

De som är födda i vädurens tecken, särskilt runt den 21:a mars är ofta både varmhjärtade och äreslystna. De jagar inte bara tillfällen att avancera , utan dras till nya outforskade områden när de söker lyckan. Vädurarna är satta på jorden för att upptäcka saker och ting. Dom är födda med den energin och beslutsamheten som krävs för att orka trotts att det är emot alla odds. Vädurarna är otåliga och har svårt för kompromisser. De kan också vara hetlevrade och ha skarpa tungor. Arbete inom arkitetktur, uppbyggnad och utbildning passar vädurarna perfekt. att jobba som säljer passar dom även ypperligt. Dom gör sigg bra i teaterbranchen. Deras starka inriktning på kommunikation kan innebära att de har telepatisk eller clairvoyant förmåga.

Kärlek och Vännskap

Väduren trivs bäst med en partner som hjälper till att förverkliga deras planer och som är en stadig klippa när det blåser hårt. Väduren behöver en partner som är lugnt och systematisk och dessutom tålmodig. Väduren kan vara brysk och behöver då en partner som kan ta emot en pik eller oförskämdhet. Vädurarna har höra krav på sig själva och krväar bland dess vänner ett fritt spelrum.

Örter och Hälsa

Pepparotens eldighet passar vädurens smak för kraftfullla kurer och snabba resultat. Den kan lindra problem vid bihålorna.

Vitlöken hjälper mot astmatiska symtom.

Ett lättlagat te för en vädur med huvudvärk är en handfull mejram som får stå i kokande vatten.

Rosmarin för minnet.

Rosmarin och lavendel i form av te, sötat med honung är en utmärkt sängfösare för en förkyld vädur.

----------------------

  • Symbol: Baggen

  • Polaritet: Manlig

  • Element: Eld

  • Kvalitet: Kardinal

  • Härskande planet: Mars

  • Dominerande kroppsdel: Huvudet

  • Mest omtyckta drag: Mod

  • Nyckelord: JAG ÄR

  • Turdag: Tisdag

  • Turnummer: 1 och 9

  • Magisk födelsesten: Diamant

  • Färg: Röd

  • Städer: Florens, Neapel, Verona, Marseille

  • Länder: England, Tyskland, Polen

  • Blommor: Pelargonia, kaprifol, luktärt

  • Träd: Alla träd med taggar

  • Metall: Järn

  • Djur: Får och baggar



  • Kardinal dekad, 21 – 31 mars

    Eftersom Väduren är ett kardinalt tecken, blir solen här som mest Vädurlik, det vill säga exceptionellt stolt. Personer födda med solen i Väduren kan visa en hel del av den iver och aktivitetslust som hör Väduren till, men framför allt den stora stolthet som inte tål att ruckas det allra minsta. Det är farligt att såra dem eller ens vara dem till olag. De har en förtjusning, en brådska inför livet som lämnar andra matta. Aldrig verkar de få nog, aldrig slå sig till ro. Man har en känsla av att de vill förbränna sig i rekordfart. De älskar att trotsa hinder och söka utmaningar, som om de föddes springande. Huvudet bärs högt och blicken är skarp. De är handlingsmänniskor mer än något annat och verkar ha som mål i livet att hinna med så mycket som möjligt, att få utlopp för sin energi och vinna erkännande för det.
         Förhållandet till fadern är långt ifrån konfliktfritt. Båda är stolta och krävande, och hamnar ofta på kollisionskurs med varandra – det är sällan fråga om annat än en händelserik och intensiv relation, om inte solen är placerad i åttonde till tolfte huset.

    Fast dekad, 1 – 10 april

    Denna dekad må inte vara den bästa för Väduren, men den passar solen väl, så det är fortfarande fråga om en stark och tydlig placering. Ännu mer än i den första dekaden visar sig här stoltheten som ett grundvillkor. En människa med solen här lever för sin stolthet och självaktning, som är närmast orubblig. Skulle den rubbas, leder det ofta till allvarliga inre konflikter, men oftast lyckas han finna förklaringar som räddar hans självkänsla. Det finns ett starkt inre behov av aktivitet och uttryck för kraft och energi, men det kan ta sig mindre tydliga uttryck. Det är inte en människa som sitter som på nålar, utan hellre tar det till synes lugnt även i hetsiga situationer, där han rent av trivs som fisken i vattnet. Sällan går det dock så långt att han verkar passiv. Det ska hända mycket omkring honom. Många järn i elden och flitigt bruk av blåsbälg och ved.
         Allt sker dock i ett tempo han behärskar och med en visshet om att klara av det. Han tror mycket på sig själv och arbetar i första hand för andras erkännande, liksom för att hans kapacitet ska framstå klart och tydligt. Han kämpar målmedvetet tills han är den bästa.
         Förhållandet till fadern liknar till en del cowboy­klichén "den här stan är inte stor nog för oss båda" – de breder båda ut sig och vill inte ge varandra tillräckligt rum. Det är dock ingen tvekan om att de är ordentligt stolta över varandra, och totalt sam­mansvurna gentemot andra.

    Rörlig dekad, 11 – 19 april

    Denna plats passar varken solen eller Väduren allra bäst, men är en position med nyans. Det kan vara svårt att känna igen en tredje dekadens Vädur, men utan tvivel går allting fort för henne. Brådska. Ingen rast, ingen tveksamhet – men resultaten, styrkan och målmedvetenheten kan svikta. Det måste röra på sig, och han kan visa prov på en imponerande snabbhet. Även kvick anpassning, följsamhet och evig spänst hör honom till. När han gör något, dröjer det inte länge förrän han är klar, men kvaliteten på resultatet sviktar.
         Hon har en stolthet som ofta kommer i kläm och inte är så absolut som i de tidigare dekaderna. Frustrationen i hans solposition leder både till inre oro och känslor av misslyckande, samtidigt som den öppnar möjligheter för en friskhet i grepp, ett mod inför nyheter och en foglig rörlighet som ofta räddar och leder till mycket gott. Denna människa utvecklar samhället genom att finna nya vägar och själv våga vara den första att gå dem. Den smidiga, den anpassningsbara.
         Förhållandet till fadern känns ofullgånget. Trots att de gör mycket tillsammans och finner många tillfällen till kontakt finns det inte tid nog att nå varandra på djupet. Man fungerar hyfsat ihop, men det är aldrig fråga om någon innerlig relation. Det kan tidvis blixtra av konflikter, men de blir aldrig långvariga.


    MER VÄDUR:

     
    POSITIVA EGENSKAPER
     
    Banbrytande, dynamisk, energisk, entusiastisk, modig, självsäker, snabbtänkt, äventyrlig.
     
     
     
    NEGATIVA EGENSKAPER
     
    Hetsigt humör, impulsiv, otålig, självisk, våghalsig. 
     
     
     
    GILLAR
     
    Handling, spontanitet, utmaningar, vara i täten.
     
     
     
     
    OGILLAR
     
    Andra människors råd, erkänna misstag, inte bli emotsagd, tyranni, vänta.
     
     
     
    PERSONLIGHET
     
    Väduren är äventyrlig, ambitiös, aktiv, dynamisk, impulsiv, entusiastisk och full av energi. Du är också utåtriktad, sällskaplig och självsäker. Som zodiakens djärva pionjär är du inte rädd för utmaningar. Men du blir lätt otålig om du inte ser snabba resultat. Du älskar frihet och är alltid öppen för nya idéer.
    Du är en naturlig ledare och du gillar att få igång saker och ting. Du behöver vara i täten för ditt eget välbefinnande. Du är uppriktigt mån om de du för befäl över. Det är väldigt sällan du utnyttjar dina ledaregenskaper för egen vinning. Ditt begär av att vara i täten gör till en dålig underhuggare. Du är ovillig att lyda eller acceptera anvisningar du inte ser någon anledning för, eller som du inte håller med om.    
    Mycket cirkulerar kring dig själv, både i positiv och i negativ bemärkelse. Du har starkt självförtroende men är också självcentrerad. Du är väldigt mån om ditt egen personliga avancemang och om fysisk tillfredsställelse. Din enorma energi gör dig aggressiv, rastlös och ibland grälsjuk. Du är envis och har ett hetsigt humör, och du känner dig lätt förnärmad. Och du har lätt för att hysa agg mot personer du känner dig föroläpad av.
     
    Du är intellektuell och objektiv, men kan i sällsynta fall dras mot både religiös och politisk extremism. Du är snabbtänkt, men också dumdristig, och du har en tendens att slåss för en fråga trots att den sedan länge är utagerad. Ibland kastar du dig också in i saker och ting utan att tänka på vilka problem som kan uppstå. För att till fullo utnyttja dina positiva sidor behöver du utveckla en stark självkontroll, men utan att trycka ner din kraftfulla natur.  
     
     
    YRKEN
     
    Du kan vara en skicklig idrottsman, klättrare eller upptäckare. Du kan också ofta arbeta som läkare, sjöman, pilot eller soldat, eller som ledare inom industri eller politik. 
     
     
    RELATIONER
     
    Du är frimodig, direkt och uppriktig, och du är en entusiastisk och generös vän. Du har stark sexuell drift och är en passionerad men kräsen älskare. Du är oordnad och har ett behov av att erövra.
    Du blir lätt irriterad över långsamhet eller försiktighet, och du sårar lätt människor runt omkring dig utan att du själv vet om det.
    Men du är den mest omtänktsamma och kärleksfulla föräldern i hela zodiaken och sätter alltid dina barn i första rummet.
     
    Du passar bäst ihop med
     
    Lejonet - Era två mycket expressiva personligheter passar oftast mycket bra ihop, och ni hyser stor beundran för varandra. Ni vill båda befinna er i centrum för uppmärksamheten. Det här är en mycket fysisk och eldig relation.
        
    Vågen - Det här har goda möjligheter att bli en varm och kärleksfull relation. Ni kompletterar varandra på ett utmärkt sätt. Du hyser stor uppskattning för Vågens passionerade och känslofyllda natur, och kan besvara denna känslofylldhet på ett sätt som Vågen gillar.   
     
    Skytten - Era två impulsiva och frihetsälskande personligheter trivs utmärkt tillsammans.
     
    Du passar inte lika bra ihop med
     
    Väduren - Era två lika personer får lätt bra förståelse för varandra. Men Vädurar vill bestämma, och detta är inte någon lugn och fridsam relation. Fast kanske spännande och lockande.
     
    Oxen - Vid första anblicken kan detta verka vara en fantastisk kombination. Oxens kärleksfullhet är precis vad du söker. Oxen uppskattar din utåtriktade personlighet, och du uppskattar den jordnära Oxen. Dock är ni alltför olika för att det ska fungera på lång sikt.  
     
    Tvillingarna - Du är alltför fysisk och temperamentsfull för den mer intellektuella Tvillingens smak.
     
    Kräftan - Det här är oftast en svår kombination. Kräftan är för lynnig och sentimental för din smak, samtidigt som även du själv har lätt för att bli på dåligt humör. Och Kräftan har svårt att tåla ditt öppna och rättframma sätt.
     
    Jungfrun - Den stillsamma och försiktiga Jungfrun passar inte särskilt bra ihop med din temperamentsfulla personlighet. Jungfrun tycker inte om ditt sätt att bestämma och domdera.
     
    Skorpionen - Ni är båda är alltför temperamentsfulla för att ni ska trivas tillsammans. Ni vill båda alltid få sin vilja igenom, och vägrar att vika er. Fysiskt sett kan dock denna relation kännas lockande.
     
    Stenbocken - Den tålmodiga och eftertänksamma Stenbocken faller inte din otåliga natur i smaken.
     
    Vattumannen - Du kan irritera dig över Vattumannens oförutsägbara sätt, och den alltid välvilliga Vattumannen kan lätt irritera sig över ditt hätska temperament. 
     
    Fiskarna - Den känsliga Fisken finner inte mycket trygghet hos din aggressiva natur. Den romantiska och drömmande Fisken är i behov av en finkänslighet som din personlighet saknar.
      
     
    SJUKDOMAR
     
    Acne, brännskador, hjärnskador, huvudskador, inflammationer, solsting, svimningsanfall, svullnader, utbrändhet.
     
     
    MYTEN BAKOM TECKNET
     
    Phrixus och Helle var son och dotter till kung Athamas av av Boetien och hans fru Nephele. När Nephele dog, gifte sig Athamas om sig med Ino, dotter till kung Cadmus av Thebe. Ino avskydde dock de båda barnen.
     
    I ett försök att göra sig av med dem förgiftade hon marken, så att skörden på fälten skulle förfalla. För att finna en lösning på hur skörden skulle kunna räddas, skickade han bud till oraklet i Delfi. Ino mutade dock bubäraren, så att hans budskap blev att skörden skulle klara sig ifall de båda barnen offrades.
       
    Athamas tog barnen med sig upp på toppen av ett berg för att utföra offret, men från ovan såg den döda Nephele vad som höll på att ske, och bad gudarna att ingripa. Dessa skickade då en vädur med gyllene skinn att föra barnen i säkerhet. Just i det ögonblick då de skulle dödas, hopade de båda barnen upp på vädurens rygg, och red iväg mot Asien. Då väduren hoppade över sundet mellan Svarta havet och Medelhavet, tappade dock Helle greppet och föll av och drunknade. Phrixus lyckades klamra sig fast, och kom till slut till landet Colhis (nuvarande Georgien). Där offrade Phrixus av tacksamhet väduren åt Zeus. Han gav sedan dess gyllene skinn åt landets kung Aeetes, och gifte sig sedan med dennes dotter. Kungen hängde det gyllene skinnet över en trädgren på en ek, där den för alltid skulle vaktas av en drake. Senare kom dock skinnet komma att stjälas av äventyraren Jason...      
     

    Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0