Galaxy express 999

haha fan va kung film! har just sett den första. ni som sett Starzinger och Silverfang vet vad jag menar ;) samma röster och allt!
nu måste jag leta resten av filmerna!! den första delen hittade jag på Dollar för 10 spänn!



Galaxy Express är ett rymdepos. En sju timmar lång saga som handlar om en resa i rymden med småhistorier inbäddade. Vi får här t.ex. träffa Kapten Harlock som både är en bov och en hjälte. Kapten Harlock får som ganska många populära figurer egna filmer så småningom. En annan historia i historien är den djupa vänskap som byggs upp mellan Meter och Tetsuro när de färdas genom rymden. Meter är egentligen Tetsuros följeslagerska som inte bara lär honom att överleva utan också en hel del om rymden och om hur det är att leva som människa. Hon blir hans ställföreträdande mamma. En tredje historia är människornas ojämna kamp mot de mekaniska människorna och de fattigas livsvillkor som arbetare och slavar till de rika som härskar.

I den värld där Tetsuro växer upp har mekaniska människor med evigt liv tagit makten. Jakten på människorna som inte har råd att köpa reservdelar för att få evigt liv är rå och hänsynslös. Testsuro och hans mamma råkar illa ut i öppningsscenen. För att kunna ta hämnd och för att också bli en mekanisk människa bestämmer sig Tetsuro för att försöka få en biljett med Galaxy Express 999. Tåget som far genom rymden och besöker den plats där mekaniska kroppar är gratis. I sitt möte med Meter erbjuds Tetsuro en fribiljett till Galaxy Express och historien kan ta sin början.
(cdon.com)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0